perjantai 18. syyskuuta 2009

Hakunilassa kyläilemässä.

Eddie kävi keskiviikkona taas pentutokossa. Ihan mukavasti meillä meni, vaikka olikin ehkä vähän levottomampi kerta kuin viimeksi. Tällä kerralla kertasimme ensin istumista, kontaktia ja maahan menoa. Sitten harjoittelimme uusina juttuina seisomista ja mukana kulkemista kontaktissa. Lopuksi harjoittelimme vielä luoksetuloa häiriöllä.

Vanhat jutut menivät meillä ihan ok, joskin liikkeiden teko ei ollut yhtä nopeaa kuin viimeksi. Eddie piti kuitenkin kontaktia lähes koko ajan, mikä on mielestäni tärkeämpää tässä vaiheessa. Kantsekontakti harjoittelussa se malttaa jo pitää hyvin kontaktin vaikka heiluttelen käsiä sivulla. Taukojen aikana se katseli kyllä muita muttei repinyt niiden perään kuin ehkä yhden nykäisyn verran, minkä jälkeen otti taas kontaktin minuun.

Seisomista harjoittelimme niin, että astuin aina pari askelta kerrallaan, minkä jälkeen stoppasin koiran kädellä ja namilla. Näin Eddie ei ehtinyt mennä istumaan ja saatiin harjoitus onnistumaan tosi kivasti. Olen kuitenkin miettinyt, että pitää varmaan ottaa eri sana käyttöön tähän pysähtymiseen/seisomiseen liittyen ja sitten näyttelyseisomisessa. Ettei koira sitten alkaisi tokossa korjailemaan asentoaan..?

Mukana kulkeminen meni meillä mielestäni todella hyvin! Koirakot menivät rinkiin, ja sitten pujottelimme ympyrän läpi tavoitteena hihna löysällä kulkeminen. Meitä on ryhmässä joku 20-30koirakkoa, eli rinki oli tosi pitkä. Molemmilla kerroilla Eddie kulki tosi mukavasti puolet ringistä, mutta loppupuolisko menikin sitten nenä maassa kulkien. Mutta koska ensimmäiset puolet muistuttivat jo melkein seuraamista(hihna löysällä, juuri oikeassa kohtaa, katsekontakti) niin olen todella tyytyväinen. Tuosta pitäisi olla helppoa lähteä opettamaan seuraamista jossain vaiheessa.

Luoksetulot menivät tosi kivasti. Menin noin 30m päähän mistä sitten kutsuin koiraa lelua heilutellen. Eddie tuli hirveällä vauhdilla eikä edes vilkaissut muita koiria, vaikka teimme tämän kujaharjoitteluna. Tällä kertaa mulla oli leluna mukana mato, mikä näytti toimivan ihan yhtä hyvin kuin pallokin. Kätevää, kun voin käyttää palkkana sekä namia että lelua, toisin kuin Danun kanssa jolla lelupalkka helposti keittää yli.

Eilen kävimme Eddien kanssa Hakunilassa moikkaamassa Hupi-ukkia. Eddie pääsi juoksentelemaan Anitan viisipäisen lauman kanssa, ja mukavastihan se meni. Siellä se pinkoi joukon jatkona ilman mitään ongelmia. Anita myös treenasi seisomista Eddien kanssa niin, että saatiin vähän kuviakin.


Kiersimme vielä pitkähkön lenkin yhdessä, minkä jälkeen suuntasimme takaisin kotiin. Kotimatkalla Eddie jaksoi metsästää tammenterhoja ja leikkiä maasta löytyneellä sukalla, mutta kotiin päästyä se nukahti sohvalle jalat kohti kattoa.

Danu ottaa rennosti. Se kaulailee ja leikkii jonkin verran Eddien kanssa, mutta nukkuu ja loikoilee myös tosi paljon. Ulkona se on ihan innoissaan aluksi, mutta väsähtää tosi nopeasti ja siirtyy hitaaseen lönkyttelyyn melkein heti alun innostuksen jälkeen. Lisäksi Danu on nyt niin huomionkipeä että... Rapsutuksia ei voi koskaan saada liikaa! Ruokana Danu tulee saamaan kantoajan samaa NEU:ta, c/d-nappuloita ja piimää mitä se syö nytkin. Nyt vaan lisään määrää ja kalkkia ruuan sekaan. Maanantaina aloitetaan sitten matolääkkeiden syöttäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti