keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Eddien kuulumisia.

Kiirettä on pitänyt viime aikoina. Eddie on nyt päässyt jo kahtena maanantaina ratatreeneihin Tuomarinkylässä. Tutustuimme heti ensimmäisellä kerralla moottorivieheeseen. Ensin revin Eddien kanssa viehettä niin ettei moottori ollut vielä päällä, minkä jälkeen leikimme vieheellä moottorin ollessa päällä. Moottorin ääntä Eddie pelkäsi aluksi hieman, mutta innostui nopeasti niin ettei enää pahemmin välittänyt siitä. Seuraavaksi viehettä vedettiin ihan vähän matkaa, mutta Eddie ei oikein uskaltanut lähteä vieheen perään. Päädyimmekin siis juoksemaan yhdessä, minä ja koira, radan ympäri vieheen perässä. Eddie arkaili selkeästi vielä moottorin ääntä mutta innostui silloin tällöin lähtemään ajamaan viehettä. Se ei kuitenkaan irronnut minusta kovin pitkälle vaan jäi odottelemaan ja katsomaan minne jäin. Ihan kierroksen lopussa Eddie vielä innostui vieheen perään sopivasti ja ravistelikin sitä sitten vieheen pysähdyttyä. Saatiin vieheen ohjaajalta palautetta, että meni ihan hyvin tuon ikäiseksi ja ensikertalaiseksi.

Tämän viikon maanantaina käytiin sitten uudestaan ratatreeneissä. Treenattiin taas ensin moottorilla samalla tavalla kuin viimeksikin, nyt vaan jätettiin alkuleikkimiset pois. Eddie ei vieläkään lähtenyt heti vieheen perään, joten juostiin taas yhdessä radan ympäri. Nyt Eddie irtosi mielestäni jo paremmin vieheen perään, mutta jäi turhaan odottelemaan tulenko minä perässä. Vähän siis epäilisinkin, että Eddielle kilpakumppani voi tehdä ihan hyvää. Mutta se tulee kuvioihin sitten aikanaan. Moottorivieheen jälkeen pidettiin muutaman koiran verran taukoa. Vieheenvetäjät ehdottivat nimittäin että tehtäisiin vielä pari käsiviehevetoa. Käsivieheestä Eddie olikin hurjan innoissaan. Se oikein kiskoi käsistä, että pääsisi vieheen perään. Kun laskin Eddien irti, se säntäsi hirveällä innolla vieheen perään ja saatuaan rätin kiinni ravisteli sitä hurjasti vaikka tulin vierelle seisomaan. Tehtiin tosiaan pari tällaista vetoa niin, että pennulle jäi into päälle. Ensi viikolla mennään vielä tekemään pari käsiviehevetoa niin, että Eddie lähtee avonaisesta kopista ja sitten jäädäänkin talvitauolle.

Eilen illalla meillä oli Eddien kanssa ensimmäiset pentutokotreenit. Treenit pidetään malminkartanon sirkuskentällä, eli toisella puolella kenttää on skeittitelineet ja kentällä on useampi tokoryhmä samaan aikaan treenaamassa. Eli häiriötä ainakin löytyy. Silti meillä meni treenit tosi hyvin! Eddiellä on ihan mieletön keskittymiskyky silloin, kun siltä sitä vaatii. Harjoiteltiin eilen rauhoittumista, istumista, maahan menoa, kontaktia, perässä kulkemista ja luoksetuloa. Eddie teki kaiken tosi hienosti ja rauhallisesti, luoksetuloa lukuunottamatta. Siinä se juoksi luokseni hirveällä innolla ja näytti muille, että ei tässä nyt ihan rauhallista kaveria olla. ;) Tein Eddien kanssa tosi lyhyitä pätkiä itse treeniä ja aika paljon vaan istuin sen kanssa maassa niin, että katseltiin yhdessä rauhassa mitä muut teki. Leikin myös paljon Eddien kanssa pallolla, mistä se tuntuu nyt innostuneen ihan hirveästi. Kontaktin vaatiminenkin sujui tosi hyvin varmaan juuri siksi, etten vaatinut sitä koiralta koko aikaa. Toki Eddie yritti muutaman kerran, että josko vieruskaverin kanssa saisi leikkiä, mutta heti kun vaadin sitä tekemään jotain niin se oli innoissaan menossa mukana. Kyllä me nyt varmaan otetaan tavoitteeksi se koulari tokosta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti