perjantai 17. heinäkuuta 2009

Agilitya ja ensimmäiset rokotukset.

Keskiviikkona kävimme Eddien kanssa eläinkaupassa hakemassa lisää ruokaa, kun ensimmäinen 4kg säkki loppui. Eddie syö nyt päivittäin noin 5dl nappuloita jaettuna kolmeen kertaan. Yleensä lisään vielä piimää joka toinen kerta. Nappulat Eddie saa nyt kuivana, koska malttaa pureskella hyvin. Lisäksi se pureskelee hyvin noita omia puruluitaan, joten eiköhän hampaat pysy ihan ok kunnossa sitten vanhempanakin.

Eläinkaupassa jäin hetkeksi juttelemaan myyjän kanssa ja Eddiekin sai rapsutuksia. Pentu tutki uteliaana paikkoja ja loppuajan loikoili lattialla. Kaupan ovikello oli vähän pelottava juttu, mutta poislähteissä Eddie jo malttoi kävelläkin ovesta. Kotimatkalla kävimme vielä pellon kautta niin, että Eddie sai hölkötellä vapaana polku-pätkän.

Myöhään illalla, hyvän levon jälkeen, lähdimme vielä Suursuolle agility-treeneihin. Junamatkan Eddie nukkui, samoin bussimatkan se loikoili ihan rauhassa. Matkan kentälle se sai kulkea vapaana, koska kello oli jo niin paljon, että muita ulkoilijoita ei näkynyt. Eddie pysyy vieläkin todella hyvin mukana eikä lähde kauaksi juoksentelemaan itsekseen. Kentän laidalla meidän pitikin odottaa melkein tunti omaa vuoroa, kun edellisten treenit kestivät oletettua pidempään. Onneksi oli seuraa ja Eddie olikin koko ajan härnäämässä aussieita.

Eddie oli taas puussa kiinni koko odotteluajan. Välillä se malttoi olla hiljaakin, mutta suurimman osan ajasta se huusi kun olisi halunnut mennä muiden koirien luokse. Itse treenit menivät todella hyvin. Putkea Eddie meni edestakaisin pomppien niin, että itse olin putken toisessa päässä ja Nanna toisessa. Putki oli jo loppuvaiheessa ihan täyspitkänä, mutta suorassa. Lisäksi harjoittelimme irtautumista namialustalla niin, että Eddie juoksi hyppyesteiden "välistä" ilman rimoja. Välillä Eddieltä meinasi unohtua namialusta kokonaan ja se tuntuikin juoksevan enemmän Nannan perään kuin alustalle. Eli nyt aletaan tuota treenata kotona ulkosalla. Treenasimme vielä lopuksi pussiakin niin, että itse olin toisessa päässä ja Nanna ja Essi pitelivät pussin suuta vähän avonaisena. Lisäksi pussia oli kääritty normaalia lyhyemmäksi. Nyt juoksutimme Eddietä pussissa edestakaisin, että se tottuisi siellä liikkumiseen. Kotimatkan Eddie olikin ihan unessa ja kotona nukahti samantien.

Eilen sen sijaan kävimme Eddien kanssa ensimmäisillä rokotuksilla. Painoa oli nyt 5,8kg, kun sitä viikko sitten oli 5kg. Pentu kävi taas reippaasti työntekijöiden sylissä jakamassa pusuja. Tutkimushuoneessa Eddie antoi hyvin katsoa hampaat ja oli muutenkin nätisti, kun sitä tutkittiin. Lääkärin mukaan pentu on ihan oikean painoinen ja kaikki on kunnossa. Rokotuksia Eddie ei edes huomannut, kun se vaan loikoili pöydällä ja mutusti nappuloita.

Danu on nyt ollut pari päivää ankarassa tarkkailussa, kun ei siitä ota selvää aloittiko se juoksun vai ei. Keskiviikko-iltana leikkelin sen kynsiä ja sohvalle jäi pieni läikkä kuivahtanutta verta ja kun kokeilin paperilla niin verta tuli kyllä ihan vähän. Mitään turpoamista ei kuitenkaan ollut havaittavissa. Eilen aamulla siltä jäi paperiin vähän vaaleaa nestettä jossa oli hieman verta. Loppupäivänä ei verta kuitenkaan näkynyt, eikä ole vielä turvonnutkaan. Eli tarkkaillaan tilannetta...

Tänään Eddie ja Danu olivat taas pitkään keskenään sisällä. Nyt koirat malttoivat jo rauhoittuakin paremmin, mutta nukkua eivät silti malttaneet yhdessä. Lisänä nyt sitten video koirien touhuista.

3 kommenttia:

  1. Mukava video, hyvin Danu toimeen tulee nuoren herran kanssa:) t: Lauri & Antti

    VastaaPoista
  2. Hauska nähdä koirat yhdessä!

    terv. Anniina

    VastaaPoista
  3. Ihan kivasti noi joo nyt ovat yhdessä. :) Vielä kun Eddie pari kuukautta kasvaa niin leikitkin muuttuu varmaan aika paljon, kun voi pelleillä jo vähän rajummin. ;)

    VastaaPoista