torstai 9. heinäkuuta 2009

11vko täynnä.

Eddie pääsi tiistaina vierailemaan Hyvinkään radalla. Lähdimme Merjan ja Bellan kanssa reissuun tarkoituksena mennä katsomaan Bellan maastotreenejä. Vettä kuitenkin tuli taivaalta niin paljon, että maastotreenejä ei vedetty ollenkaan. Kävimme kuitenkin vähän pyörähtämässä ihmisten luona niin, että Eddie sai rapsutuksia. Pentu oli tosi reipas ja heilutti kaikille häntää, naamapesunkin saivat ne jotka sitä halusivat. Paria silkkeniäkin Eddie pääsi haistelemaan eikä yhtään arastellut, mateli kylläkin. Kävimme vielä pienellä metsäkävelyllä koirien kanssa ja Eddie ihastui täysin Bellaan. Kerrankin olisi ollut samankokoista leikkiseuraa! Bella ei pahemmin pennusta välittänyt, vaikka Eddie koko ajan säätikin vierellä ja yritti innostaa leikkimään. Automatkat Eddie nukkui kokonaan.

Kotona ollaan harjoiteltu samoja asioita kuin aikaisemminkin. Seisominen pöydällä alkaa jo olla selvää, eikä Eddie yritä istua joka kerta. Katsekontakti sujuu ihan mukavasti ja pentu on oppinut hyvin jo sen, että ruuan saa kun istuu ja ottaa katsekontaktin. Ulos pääsee samalla periaatteella, jos ei ole niin hätä, että Eddie täytyy kantaa ovesta ulos. Namialusta alkaa myös olla jo ihan selvä homma näin kotona, ulkona ei olla vielä harjoiteltu. Nyt Eddien ei enää tarvitse katsoa koko aikaa alustaa, että se tietää siellä olevan jotain. Uutena asiana ollaan alettu harjoitella perusasentoa. Opetan Eddien tulemaan suoraan sivulle ilman, että se tulee takaa kiertäen. Istuminen ja katsekontakti onnistuu tässäkin oikein hyvin, oikeaa paikaa haetaan vielä. Kaikki tosiaan tapahtuu vielä ihan namin avulla, eikä sanaa ole yhdistetty vielä mihinkään. Eddieä on ollut tosi kiva kouluttaa, koska se keskittyy ja rauhoittuu todella hyvin, kun huomaa treenien alkavan.

Olen edelleen käynyt Danun ja Eddien kanssa kerran tai pari päivässä yhdessä ulkoilemassa. Lisäksi ne ovat saaneet olla sisällä keskenään jonkin aikaa. Tänään ne olivat puolisen tuntia samoissa tiloissa sisällä minkä jälkeen laitoin koirat erilleen, koska Eddieä alkoi selvästi jo väsyttää. Tänään ne jo leikkivätkin kunnolla keskenään. Eddiekin innostui haukkumaan ja murisemaan Danulle, eikä Danu reagoinut mitenkään. Eddie ei myöskään koko aikaa heittäytynyt selälleen vaan käppäili jo oikein tomerasti Danun vierellä edes takas.

Koirat painivat todella nätisti sohvalla ja leikkivät selvästi hyvin samantyyppisesti. Danu osaa selkeästi varoa pentua, vaikka aluksi sitä vähän epäilinkin. Eddie onnistui innostuksissaan tiputtamaan itsensä sohvan käsinojalta niin, että mätkähti kompostiaidan päälle, mutta eipä tuo näyttänyt menoa haittaavan...

Danu on selvästi kiintynyt pentuun jo niin paljon, että haluaisi koko ajan olla sen kanssa. Aamuisin se on heti lähdossä meidän kanssa ulos ja rappukäytävässä jää koko ajan odottelemaan, että olemme varmasti tulossa. Sitä ei myöskään näytä haittaavan yhtään se, että annan pennulle huomiota. Leluja en ole uskaltanut pitää esillä, kun nuo ovat keskenään sisällä, mutta eiköhän senkin aika vielä tule.

Danun vatsa on nyt taas ollut parempi. Hetken rauhoittaminen näyttää selvästi auttaneen enkä usko, että meidän tarvitsee ollenkaan käydä nyt eläinlääkärissä. Danu on jo saanut normaaliruokaansa eikä ole regoinut siihen mitenkään.

Eddie pitäisi tänään madottaa, että päästään sitten viikon päästä ensimmäisiä rokotuksia ottamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti