keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Löhöilyä ja tokotreenejä.

Meillä on päivät menneet leppoisasti. Pääasiassa ollaan vaan ulkoiltu, löhötty sohvalla ja treenailtu tokojuttuja. Danu ja Eddie ovat päivittäin käyneet pienellä yhteiskävelyllä ja hyvin sujuu. Sisälläkin ne ovat jo rauhallisemmin keskenään. Eddie on selkeästi rohkaistunut vielä enemmän ja välillä tuntuukin, että se ärsyttää Danua oikein kokeillakseen koska Danu rähähtää. Hyvin näyttää kuitenkin Danulla olevan kärsivällisyyttä, eikä se ole nyt rähähtänyt kuin kerran oikein kunnolla.

Toissapäivänä tosiaan kaikki koirat olivat "samassa tilassa" niin, että Kiwie oli Marikan sylissä aidan toisella puolella ja itse olin toisella puolella Danun ja Eddien kanssa. Danua kiinnosti enemmän Kiwien katselu kuin Eddien kanssa leikkiminen, vaikka Eddie kovasti hyppikin sen kuonon edessä ja yritti innostaa leikkimään. Danu näytti pari kertaa hampaita, mutta kun en itse tajunnut pistää peliä poikki, Eddie vain jatkoi. Lopulta Danu sitten rähähti tosi pahan kuuloisesti niin, että pentukin pelästyi kunnolla. Minun oli pakko mennä väliin, että Danu lopettaisi. Onneksi Danu kuitenkin pitää vain hirveää meteliä eikä pennusta löytynyt mitään jälkiä. Jonkin ajan päästä Danu rähähti Eddielle uudestaan samalla tapaa, mutta ilman mitään kunnon syytä jolloin se saikin mennä vessaan hetkeksi jäähylle. Laitoin Kiwien Riinan huoneeseen ja päästin omat koirat vielä hetkeksi olohuoneeseen niin, että ne pääsivät hetkeksi leikkimään keskenään. Eddiekään ei onneksi yhtään arastellut Danua vaikka olikin hetkeä aikaisemmin pelästynyt.

Viime sunnuntaina kävimme Animeconissa pyörähtämässä. Molemmat pennut olivat mukana totuttautumassa vilinään ja oudosti pukeutuneisiin ihmisiin. Eddie parka joutui jonkin aikaa kulkemaan Stich-puku päällä, tapahtuman mukaisesti. Eipä tuo kyllä välittänyt puvusta yhtään, paljon kivempaa oli yrittää leikkiä siskon kanssa. Kumpikin pennuista liikkui keskustassa kuin kokeneetkin kävijät, eivätkä ne näyttäneet ihmettelevän tilannetta ollenkaan.

Kotitreenaukset on menneet Eddien kanssa ihan mukavasti. Olen harjoitellut sen kanssa nyt pääasiassa sivulle tuloa ja noutoa, kun pelkkä istuminen alkaa olla jo kunnossa myös sanan kanssa. Eli nyt on treenattu niin, että ohjaan pennun namilla sivulle ja palkkaan kun se istuu siihen ja katsoo. Noudon osalta on harjoiteltu pienen puisen noutokapulan suussa pitämistä ja suuhun ottamista. Nyt Eddie jo ottaa kapulan ihan halukkaasti suuhun, kun sitä sille tarjoaa. Vielä se ei malta kovin pitkään pitää sitä suussa, mutta sekin tulee vähitellen. Eli tilanne on tällä hetkellä hirveän hyvä ja pentu vaikuttaa oikein innostuneelta pienistä tehtävistä.

Danun kanssa on viilailtu alokasluokan liikkeitä. Olen nyt harjoitellut pitkästä aikaa senkin kanssa noutoa, sisätiloissa. Danu lähtee kyllä hakemaan kapulaa vauhdilla, mutta tuo sen vähän turhan rauhallisella vauhdilla. Liikkeestä pysähtymiset saisivat tapahtua nopeammalla reagoinnilla, nyt Danu ottaa pari askelta käskyn jälkeen. Lisäksi käytän itse vahingossa kaksoiskäskyä. Häiriötreeniä me tarvittaisiin paljon lisää. Kiwie oli meillä yksi päivä häiriönä niin, että se oli aidan takana Marikan sylissä. Danu ei malttanut kunnolla keskittyä tekemiseen vaan piippaili enemmän pennun perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti