sunnuntai 16. elokuuta 2009

Astutukset ohi.

Keskiviikolle suunniteltu astutus ei mennyt toivotunlaisesti, kun Danu oli vieläkin todella tiukka. Päädyimmekin ottamaan uroksen mukanamme Helsinkiin niin, että se meni Merjalle hoitoon. Automatka meni tosi mukavasti; Eddie matkusti etupenkin jalkatilassa, Danu takapenkillä ja uros näyttelyhäkissä. Kaikki loikoilivat ja nukkuivat koko matkan rauhassa, eikä meidän tarvinnut kuunnella uroksen vinkumista, mitä olimme vähän pelänneet.

Uros on todella mukavan oloinen luonteeltaan. Se lähti meidän mukaan ilman mitään ongelmia ja käyttäytyi koko ajan rauhallisesti. Mitä nyt ihmisiä täytyy moikata innokkaasti. Todella reippaan oloinen koira, joka ei häslää turhia. Merjakin kertoi, että urosta on ollut tosi kiva ulkoiluttaa, kun sillä on kaikki palikat paikoillaan. Innolla siis jään odottamaan saadaanko loppuvuodesta pentuja.

Danu astutettiin perjantai-iltana ja tällä kertaa koirat olivat kunnolla kiinni. Danu oli kuitenkin selkeästi ärhäkämpi kuin aikaisemmilla kerroilla. Vaikea sanoa johtuuko tuo siitä etteivät koirat päässeet leikkimään ennen astumista, juoksu on jo menossa ohi vai siitä, että Merjan ja Anteron läsnäollessa Danu on sitä mieltä, että parempaakin tekemistä olisi kuin seistä toisen tökittävänä. Astutimme Danun kuitenkin vielä lauantaina aamupäivällä ja koirat jäivät taas kunnolla kiinni.

Vaikea sanoa miten nyt osuimme oikeisiin päiviin. Danu siis astutettiin juoksun 11., 13., 15.(en ole varma menikö siementä ollenkaan sisälle), 17. ja 18.päivä. Selkeästi Danulla on myöhäiset tärpit, ja oma veikkaukseni on, että 17.päivä osui ainakin tärppipäiviin, mutta vaikea sanoa. Koira oli tosiaan vielä perjantain astutuksessa yllättävän tiukka, lauantaina jo pehmeämpi. Veristä vuotoa tulee vieläkin, mutta koiran turvotus alkaa mielestäni laskea. Danu merkkailee vielä ulkona paljon ja tänään se oli todella innostunut vastaan tulleesta koirasta(en tiedä oliko uros vai narttu). Kuitenkin lauantain astutus näytti siltä, että se saattoi jo sattuakin Danua jonkin verran. Jäämme odottamaan tuloksia...

4 kommenttia:

  1. Hei!
    Millä uroksella Danu astutettiin?

    Terkuin Anniina ja Ilo

    VastaaPoista
  2. En viitsi vielä paljastaa sitä näin julkisesti, kun Merja ei ole päivittänyt sivuilleen. :)

    -Anne

    VastaaPoista
  3. Peukkuja pidetään pystyssä että pentuja nyt Danullekin tulisi :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Elina! Itsekin täällä seurailen kiinnostuneena teidän pentusuunnitelmia. :)

    VastaaPoista