lauantai 1. elokuuta 2009

Agilitya ja kuulumisia.

Pitkästä aikaa päivittelyä, kun olen ollut taas laiska kirjoittelemaan.

Viikko sitten olimme koirien kanssa viikonlopun Piippolassa. Automatka meni mukavasti, kun Danu matkusti takakontissa näyttelyhäkissä ja Eddie oli takapenkillä valjaissa. Eddie nukkui suurimman osan matkasta ja Danukin pääasiassa loikoili vain. Eddiekin oppi samalla vähän paremmin pidättelemään, kun koko aikaa ei juostu ulkona. Tauoillakaan se ei oikein malttanut tehdä tarpeita. Majapaikassa(kesähotelli) molemmat olivat kuin kotonaan. Danu nukkui äidin kanssa ja Eddie oli minun ja Saken huoneessa, niin ei tarvinnut koko aikaa katsoa koirien riehumista. Eddie kävi lauantaina lyhyesti vierailemassa Takkisten sukujuhlissa, että se pääsi näkemään väenpaljoutta ja juoksevia lapsia. Kaikki oli yllättäen kivaa, kun rapsutuksiakin sateli.

Keskiviikkona olimme treenaamassa agilitya molempien koirien voimin. Koska minulla oli auto käytössä, matka kentälle sujui tosi kätevästi. Kentällä koirat olivat puissa kiinni kontin eri puolilla ihan varmuuden vuoksi. Danu oli yllättävän rauhallinen eikä edes huutanut koko aikaa. Eddiekin malttoi olla välillä hiljaa. Treeniseurana meillä oli Nannan Minni. Olin todella yllättynyt, kun Danu ei reagoinut siihen millään tapaa. Minni oli suurimman osan ajasta ihan Danun lähellä, mutta Danu ei missään vaiheessa ärähtänytkään sille.

Danun kanssa otimme kahden-kolmen hyppyesteen ja putken sarjaa. Koira meni ihan kivasti, mutta minun täytyy kiinnittää paljon huomiota ohjaamiseeni. Lasken todella helposti kättä jokaisen hyppyesteen jälkeen jolloin koira on jo tulossa pois eikä mene seuraavalle esteelle. Esteet Danu meni tosiaan ihan hyvin, jopa putken ihan pitkänä. Lisäksi Danun kanssa tehtiin puomi-harjoituksia niin, että puomin lopussa oli namialusta. Ensimmäisellä kerralla Danu meni kontaktinkin tosi mukavasti, mutta seuraavilla kerroilla se hyppäsi aina vain aikaisemmin puomilta pois. Tulimme Nannan kanssa siihen tulokseen, että Danu reagoi omaan vauhtiini ja kun viimeisellä kerralla menin yhdessä Danun kanssa ihan rauhallista vauhtia niin koirakin meni taas kontaktin ihan hyvin. Tämän jälkeen Danu alkoikin olla tosi poissaoleva ja haahuili vähän omiaan. Pikaisen tarkastuksen jälkeen tulikin sitten todettua, että juoksut olivat vihdoin alkaneet... Eli koira pois kentältä ja toista peliin.

Eddien kanssa treenattiin putkea ja siivekkeiden läpi menemistä/irtaantumista. Eddiellä tuntui olevan vähän turhan paljon energiaa varastossa, joten treenit menivät vähän turhan sähläämiseksi. Putkea se meni välillä ihan mielellään, mutta välillä se unohtui ja juoksenteli vain putken ulkopuolella. Lisäksi Eddie teki ensimmäisen karkaamisensa, kun se juoksi innostuksissaan Minnin luokse kesken kaiken. Pentu täytyi käydä hakemassa, mutta onneksi se ei karkaillut enää uudestaan. Siivekkeiden läpi meneminen sen sijaan sujui ihan mukavasti. Lisäksi tein Eddien kanssa ohjaamisharjoituksia, joiden treenaamista jatketaan nyt kotona.

Kävelimme takaisin autolle yhtämatkaa Nannan ja Minnin kanssa. Danu oli edelleen todella rauhallinen eikä kiinnittänyt Minniin mitään huomiota. Pidin sen kuitenkin ihan lyhyessä remmissä Eddien kanssa, ettei mitään hihnassa riehumista tapahtuisi.

Sitten taas vähän Eddien arkikuulumisia. Poika syö nykyään jo paremmin ja lähes aina menee kaikki mitä kippoon on laitettu. Myös sisäsiisteysasiat ovat parantuneet. Pentu osaa pidätellä jo paremmin eikä esimerkiksi heti syönnin jälkeen tarvitse rynnätä ulos. Päivisin se ehtii nykyään tehdä parisen kertaa tarpeet sisälle, kun en ehdi ajoissa kaapata sitä syliin. Yksinollessaan se todennäköisesti nukkuu suurimman osan ajasta, koska mitään tuhoja ei ole nyt tehty(vain yksi mainoslappunen on revitty). Kynsien leikkuu on edelleen suht tappelua mutta muuten Eddie on oppinut jo vähän paremmin rauhoittumaan. Se ei esimerkiksi käytä hampaitaan enää niin paljon kuin aikaisemmin.

Tänään illalla onkin sitten edessä molempien koirien pesu ja kynsien leikkuu. Huomenna suuntaamme Vammalaan collieiden erkkariin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti