keskiviikko 19. elokuuta 2009

Tokoilua.

Riina lähti Kiwien kanssa kahdeksi viikoksi lappiin joten meillä on nyt ollut koirien kanssa koko kämppä käytössä. Koirat ovatkin olleet sisällä keskenään koko ajan, omia poissaolojani lukuunottamatta. Kahtena viime yönä koirat ovat olleet keskenään öisinkin. Vähän meillä on ollut ahdasta sängyssä, mutta muuten on mennyt oikein mukavasti. Molemmat ovat rauhoittuneet heti, kun valot on sammutettu eivätkä ole aamuisin alkaneet riehumaan vaikka ovatkin heränneet ennen minua. Tästä lähin koirat siis voivatkin molemmat nukkua huoneessani eikä Danun enää tarvitse tyytyä sohvapaikkaan olohuoneessa. Nojatuolin voisin kyllä hankkia, jos vaikka sitten saisin enemmän tilaa sängystä itselleni.

Olemme myös käyneet tekemässä jo vähän pidempiä yhteislenkkejä. Danu kulkee oikein mukavasti, vaikka Eddie vähän väliä hyppiikin korvissa kiinni. Eddie saa Danun puolesta kantaa keppejä ja syödä niin paljon roskia kuin haluaa, sitä ei kiinnosta. Muiden koirien ohitukset on nyt menneet ihan mukavasti. Eilen pääsimme ohi ilman rähinöitä. Tänään Danu haukahti muutaman kerran vastaan juosseelle sakemannille ja takaa ohittaneelle valkoiselle kääpiösnautserille. Reagoiminen muihin koiriin on kuitenkin hyvin vähäistä verrattuna esim. puolen vuoden takaiseen. Eddie ei onneksi ole vielä keksinyt matkia Danua tässä asiassa...

Tänään jäin lenkillä juttelemaan uuden nahkaharrastajan kanssa, jolla on nyt 4kk ikäinen Tanning-pentu. Sovimme, että soittelen hänelle jossain vaiheessa niin voidaan nähdä koirien kanssa lenkkeilyn merkeissä. Eddiekin saisi sopivasti ikäistään leikkiseuraa.

Eddiellä on nyt vaihtuneet etuhampaat ylhäältä ja alhaalta. Sillä selvästi kutisee suu tosi paljon, kun koko ajan pitäisi päästä pureskelemaan kenkiä. Olen antanut sen syödä paljon puruluita, mutta Danun takia niitä ei voi pitää koko aikaa esillä.

Uloslähteissä ja ruokaa annettaessa Eddie osaa jo hienosti istua ja ottaa katsekontaktin. Se myös malttaa ruokaa annettaessa odottaa luvan saamista vähän pidempään. Kynsien leikkuut on nyt menneet helposti, kun en enää ole ottanut pentua syliin. Sen sijaan se saa maata sohvalla sillä välin, kun leikkelen kynsiä. Homma on nopeutunut huomattavasti, kun Eddiellä ei ole tarvetta rimpuilla koko ajan.

Istumisen ja kontaktin lisäksi olen alkanut harjoitella Eddien kanssa maahanmenoa. Aluksi näytti siltä, että hommasta tulee tosi vaikeaa, kun pentu ei osannut muuta kuin istua tai seistä. Lopulta sain sen menemään istumaan niin, että pystyin namia antaessa "vetämään" sen toista etujalkaa niin että pentu valui melkein makuuasentoon. Seuraavan nakin kohdalla se jo menikin sitten maahan ihan itse. Nyt maahan meno sujuu jo ihan suht reippaasti, kun pidän nyrkissä olevaa kättä maata vasten. Kohta voikin sitten jo ottaa sanan mukaan.

Danun kanssa olen tokoilussa keskittynyt kaukokäskyihin ja seuraamiseen. Kaukokäskyissä matka ei voi vielä olla kovin pitkä, koska matkan pidetessä "istu"-käsky näyttää menevän koiralta ihan ohi. "Maa"-käskyn se sen sijaan hallitsee ihan mukavasti. Seuraamisessa on harjoiteltu lähtöjä ja käännöksiä. Danu laskee helposti katseen heti lähdön jälkeen, joten noita parin askeleen seuraamisia on tullut nyt tehtyä. Käännöksien osalta sitten taas olen pyörinyt lähinnä paikallani ja pyrkinyt vaatimaan koiralta, että se itse korjaa oikeaan kohtaan sivullani ilman kehotusta.

Danulla tuli vielä toissapäivänä ihan tummaa verivuotoa aika reilustikin. Merjan mukaan niin voi joillain nartuilla käydä jos hedelmöittyminen on onnistunut, joten toivotaan parasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti