keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

9 viikkoa täynnä.

Eddie on ollut pirteä pieni pentu parina viime päivänä. Se on jo jollain tapaa oppinut sisäsiisteys-idean. Muutamat pissat päivässä tulee vielä sisälle, mutta ulkona se osaa jo tehdä heti tarpeensa ja alkaa vasta sen jälkeen säheltämään. Se ei ole nyt jumittanut remmissä enää niin paljoa, kuin pari päivää sitten, vaan jatkaa matkaa jo reippaammin kutsuttaessa.

Tiistaina meillä kävi putkimies korjaamassa Riinan patterin. Pennut olivat keittiössä aidan takana ja pääsivät aitiopaikalta seuraamaan tapahtumia. Jonkin aikaa ne jaksoivat seurata mitä putkimies teki, mutta menivät lopulta nukkumaan. Edes se ei häirinnyt, kun putkimies hakkasi patteria vasaralla niin kovaa, että omatkin korvani meinasivat hajota.

Meillä on nyt tämä viikko ollut vähän tällainen vierailuviikko, kun ihmiset ovat käyneet katsomassa pentuja. Pennut eivät tunnu välittävän siitä, että täällä käy vieraitakin ihmisiä. Joko ne kiipeävät syliin nukkumaan tai vetävät rallia ympäri taloa. Välillä on täytynytkin pistää sisarukset jäähylle, kun meno menee niin rajuksi.

Eddie ja Kiwie ovat nyt olleet päivät aikalailla erillään toisistaan, kun Kiwie on Riinan työpäivien ajan pitkälti omassa huoneessaan. Eddie on jo oppinut olemaan paremmin yksin, eikä aina ala vetää älytöntä showta, kun lähden toiseen huoneeseen tai ulos.

Danu on suhtautunut Eddieen koko ajan paremmin ja paremmin. Eilen se ei haukkunut enää ollenkaan sille vaan malttoi katsella rauhassa. Tänään vielä muutama harjoitus sisällä ja huomenna mennäänkin ulos testaamaan yhdessäoloa, kun äiti tulee käymään täällä.

Eddie on taas nähnyt ulkona paljon uusia juttuja. Eilen illalla nähtiin rullaluistelija, joka jarrutti meidän kohdalla niin että Eddie vähän pelästyi ja juoksi karkuun. Luistelija oli kuitenkin onneksi tulossa meille päin, joten hän käveli hetken luistimillaan nurmikolla meidän ohi ja jatkoi sitten matkaa rauhallisesti luistellen niin, että Eddie pääsi katselemaan koko ajan. Olisipa tuo halunnut mennä sisällekin luistelijan kanssa.

Koiria on nyt nähty ulkona taas lisää. Välillä tuntuu, että ihmiset eivät ollenkaan ajattele etten välttämättä halua vierasta koiraa omaan pentuuni kiinni. Vielä on onneksi päästy "karkuun" eikä yksikään koira ole päässyt ihan kiinni niin, että Eddie olisi pelästynyt. Kohta täytyy alkaa tekemään ohitusharjoituksia, että pentu ala aina jumittamaan muiden koirien kohdalla.

Olemme nyt harjoitelleet Eddien kanssa istumista ja seisomista. Istuminen tehdään aina lattialla, seisominen pöydällä. Seisomista on nyt harjoiteltu niin, että pääasia on että Eddie pysyy paikoillaan eikä ole koko ajan namin kimpussa. Palkan saa vasta kun seisoo rauhassa, asentoon ei vielä ole kiinnitetty huomiota. Istuminen alkaa tulla jo itsestään heti kun Eddie näkee namin tai ruuan, nyt täytyy vaan yhdistää käsky tekemiseen.

Tänään pennuilla tulee 9vko täyteen, joten täytyy illemmalla ottaa uusia kuvia niistä. Ne ovatkin kasvaneet hirveästi jo tämän ensimmäisen viikon aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti