perjantai 19. kesäkuuta 2009

Ensimmäinen päivä.

Ensimmäinen yö meni rauhallisesti, enkä herännyt kertaakaan siihen, että pentu olisi itkenyt. Havahduinkin aamulla siihen, kun Riina lähti Kiwien kanssa ulos. Eddiekin oli ehtinyt jo nousta, joten mekin menimme suoraan ulos. Ulkonakäynnin jälkeen oli vuorossa paikkojen vaihto, kun Danu sai taas mennä huoneeseeni rauhoittumaan ja Eddie pääsi keittiön ja olohuoneen puolelle.

Eddiellä tuntui olevan kova nälkä, kun se tuli norkoilemaan oikein keittiön puolelle aamupalaa. Aluksi ruoka menikin hotkimalla alas, mutta sitten tuli seinä vastaan ja muutama nappula sai jäädä kippoon. Kiwien kippo olisi kyllä edelleen kiinnostanut kovasti.

Ulkona oleminenkaan ei enää ollut yhtä pelottavaa. Eddie juoksenteli sujuvasti kauemmaskin niin, että välillä sai huudella perään jo enemmänkin. Luokse se tulee kyllä edelleenkin hirveällä innolla, kun vähänkin enemmän kutsuu. Pantakaan ei enää tuntunut haittaavan niin paljon kuin edellisenä iltana. Ulkona on nyt käyty yksin, kaksin, remmissä ja ilman remmiä. Ulkona on ehditty nähdä jo pieniä lapsia, pyöriä, rullatuoleja ja muita koiria hyvin kaukaa. Eddie löysi jo hedelmäpussinkin mitä piti ravistella ihan hurjasti ja pitkään kunnes tylsä mamma otti pussin pois. Samoin lentävien lehtien ja tupakantumppien perään piti sännätä hirveällä vauhdilla.

Eddie on ulkona varsinainen imuri. Kaikki menee pikavauhtia pieneen suuhun. Tänään on suusta ongittu muovia, tupakantumppeja ja ties mitä roskia. Meni sinne pikavauhtia yksi lasinsirukin muurahaisen mukana, mutta se tuli onneksi saman tien ulos pojan omasta toimesta. Sisällä ruoka ei ole vielä maittanut kovin hyvin, iltaruualla meni kyllä kaikki nappulat.

Eddiellä on sisäsiisteys homma vielä vähän hakusessa. Nyt se on tehnyt illalla jo tarpeet heti kun on päässyt ulos, aluksi piti odotella jonkin aikaa ennen kuin malttoi. Eli ulos on kyllä tullut paljon tavaraa, mutta sisälläkin on tullut "vahinkoja".

Danu on ollut vieläkin huoneessa oven takana omia ulkoilutuksiaan lukuunottamatta. Kerran kuitenkin ehdittiin jo vähän totutella yhteiseloon. Laitettiin kompostiaita ovensuuhun ja menin Danun puolelle syöttelemään sille nappuloita pienten temppujen varjolla. Eddie oli toisella puolella aitaa, ei välittänyt Danusta enää lopulta ollenkaan, kieriskeli vaan välillä Riinan ja välillä Saken sylissä. Aluksi olisi hirveästi ollut menossa haistelemaan vaikka Danu haukkuikin aidan toisella puolella. Eli ei ainakaan pelkää Danua ollenkaan. Danu ei vielä ihan tiedä miten pentuihin suhtautuisi. Se heiluttaa kyllä häntää innokkaasti ja menee leikkiinkutsuasentoon, mutta toisaalta haukkuu ja vähän murisee. Eli intoa löytyisi vähän turhankin paljon, mutta kuitenkin mustasukkaisuus vielä vähän vaivaa. Hiljalleen siis otetaan.

Leikkasin tänään Eddien kynnetkin, eikä se rimpuillut muuten kuin toisen peukkukynnen kohdalla. Muutenkin tuntuu olevan tällä hetkellä sellainen sylikoira, ettei tosikaan. Täytyy vaan olla tarkkana ettei tule liian takertuvaksi, kun tällä hetkellä on niin yli-innokas kulkemaan koko ajan perässä.

Toinen yö meni myös ihan rauhallisesti eikä mitään tehty sisälle. Danu nukkui taas olohuoneessa ja Eddie minun huoneessani. Aluksi Eddie oli vähän levoton, mutta itkua kesti hyvin lyhyen aikaa minkä jälkeen se meni häkkiin nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti