torstai 18. kesäkuuta 2009

Eddie muuttaa kotiin!

Haimme Eddien eilen kotiin koko porukan voimin. Danu sai istua takaluukussa, kun Eddie ja Kiwie olivat takapenkillä. Alkumatka oli vähän pyörimistä, kun oli tylsää. Jätimme Marikan pois kyydistä ja kävimme pissattamassa pentuja pihalla. Autolle palatessa Danu ärähti Eddielle melko pahankin kuuloisesti ja yritti tulla penkkien yli. Vaihdoimmekin paikkoja Saken kanssa niin, että menin etupenkille istumaan pennun kanssa. Loppu automatka meni todella rauhallisesti, kun molemmat pennut nukkuivat eikä Danukaan enää jaksanut olla niiden perään.

Autosta purkautuminen olikin sitten oma operaationsa. Ensin otettiin Danu ulos ja sitten vasta pennut. Äiti sai kantaa Eddieä. Koitettiin tuossa vaiheessa jo pissattaakin sitä, mutta pentu pelkäsi isoa ärisevää koiraa sen verran ettei malttanut tehdä mitään. Lähdimme kävelemään kotia kohti, mutta matkalla naapurirapun koira tuli juuri omistajansa kanssa ulos. Ne sitten rähisivät Danun kanssa jonkin aikaa, mutta onneksi tilanteesta selvittiin suht helposti. Kävin viemässä Danun jo sisälle, mutta pennun kanssa mentiin vielä hetkeksi ulos.

Eddiekin rohkaistui taas ulkona, kun Danu ei ollut paikalla. Pennut innostuivat juoksentelemaan ympäri nurmea ja tarpeetkin tuli lopulta tehtyä ulos, vaikka Eddiellä vähän kestikin... Sisälle päästyä Eddie sai heti ruuan, mutta ei oikein malttanut syödä, kun Danu haukkui huoneessani. Danu oli tosiaan pakko laittaa oven taakse huoneeseeni, kun se oli pennuista niin yli-innokas. Loppuilta kului ulkona ravaamisen ja sisällä telmimisen muodossa.

Erityisesti Riinan sängyn alus tuntui pennuista olevan hirveän mielenkiintoinen. Pitkän päiväpeiton ansiosta sängyn alle muodostui jännä tunneli, mistä oli kivaa mennä uudestaan ja uudestaan. Pääasiassa pennut tutkivat sisällä Riinan huonetta tai kävivät keittiön puolella nukkumassa. Ulkona Eddie tuli tiiviisti uuden mamman perässä, kun kaikki oli vielä niin kovin uutta ja pelottavaa. Panta tuntui häiritsevän kovasti ja sitä pitikin rapsuttaa vähän väliä.

Nukkumaan mennessä Danu laitettiin olkkariin aidan taakse nukkumaan, kun se ei olisi kuitenkaan malttanut käyttäytyä fiksusti pennun kanssa. Eddie ei erityisemmin uskaltautunut tutkimaan huonettani. Jonkin aikaa se jaksoi vinkua ovella, kun Danukin vastasi haukkumalla. Pari kertaa piti yrittää sänkyynkin, mutta hyvin nopeasti pentu rauhoittui. Se valitsi heti nukkumapaikakseen avonaisen häkin missä oli sisaruksilta tuoksuva huopa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti