maanantai 22. kesäkuuta 2009

Toinen päivä.

Heti aamusta meillä oli Eddien kanssa pieni keskustelu siitä, kumpi päättää kävelysuunnan. Pentu ei olisi millään halunnut kävellä sinne minne itse olin menossa, vaan rimpuili ja ulisi. Seisottiin siinä sitten niin pitkään, että ulina loppui ja Eddie lähti hyppelehtimään eteen päin. Sama toistui parilla seuraavallakin kerralla, mutta temppuilu ei onneksi kestänyt yhtä pitkään.

Eddie oli huoneessani sen aikaa, kun kävin Danun kanssa aamulenkillä. Kun takaisin tullessani olin menossa hakemaan sitä, se odottelikin minua sängyllä... Muutaman kerran se hyppäsi takaisin vaikka sen nostin joka kerta pois.

Kaikenmaailman roskien lisäksi Eddie tykkää ulkona mussuttaa käpyjä. Käpypaikan ohi ei voi kävellä, ennen kuin se on tehnyt tarpeensa, muuten se ei niitä malta tehdä. Tänään tarpeet on tulleet tosi hyvin ulos, vain parit pissat sisälle.

Ulkona nähtiin taas lisää lapsia ja pyöriä. Autotien vierelläkin käveltiin pari kertaa. Mopoa Eddie vähän pelästyi. Se hyppäsi puskaan, kun mopo oli kohdalla, mutta tuli sieltä heti pois kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Kun olimme Kiwien ja Riinan kanssa yhdessä ulkona, näimme parivuotiaan tanskandogin. Pennut saivat katsella sitä vähän matkan päästä samalla, kun me juttelimme sen omistajan kanssa. Vähän pennut arkailivat isoa koiraa, mutta olivat toisaalta myös kovin uteliaita.

Danun ja Eddien totuttamistreenit menivät ihan mukavasti. Pari kertaa Danu rähähti tosi pahan kuuloisesti, mutta rauhoittui sitten. Toistimme harjoituksen samalla tapaa kuin eilen. Nyt Danu malttoi jo loikoilla maassa pidempään ja haki katsekontaktia ihan oma-aloitteisesti.

Kävimme Danun kanssa pitkällä lenkillä, vähän uusilla reiteillä. Samalla löytyi sopivan oloinen tienpätkä pentujen vapaanapitoon. Tie kun menee keskellä peltoja ja molemmilla puolilla kasvaa sen verran korkeaa heinää, että pennut tuskin vielä uskaltavat poistua tieltä. Täytyy käydä joku päivä niiden kanssa katsomassa paikkaa.

Ohituksen menivät Danun kanssa tänään hyvin. Se ei edes ärissyt labbikselle, joka meidän piti ohittaa, vaikka labbis jonkin verran vinkuikin sen perään. Rullaluistelijoihinkin se suhtautui tänään rauhallisemmin.

Illalla käytiin vielä Eddien ja Kiwien kanssa vähän pidemmällä kävelyllä. Molemmat kävelivät jo oikein reippaasti remmissä. Sisällä ne ottivat vielä pienen painimatsin. Molemmat juoksivat eteisestä hirveää vauhtia Riinan huoneeseen. Sen seurauksena Eddie kaahasi Kiwien juomakippoon niin, että lattia suorastaan lainehti vedestä. Kun kuivasin Eddietä se olisi hirveästi halunnut leikkiä pyyhkeellä. Samoin kun vettä pyyhittiin lattialta, se oli koko ajan talouspaperin ja rätin kimpussa. Huomenna voitaisiinkin leikkiä rättileikkiä ihan sallitusti.

Eddien kanssa täytyy selkeästi harjoitella paljon yksinoloa. Illalla se odotteli taas huoneessani sen aikaa kun kävin Danun kanssa ulkona ja Riinan mukaan se oli vinkunut koko sen ajan kun olin poissa. Sen jälkeen kun menin huoneeseen, se kuitenkin käyttäytyi ihan fiksusti eikä vinkunut ollenkaan. Muutaman kerran se nousi vasten sänkyä, mutta napakka "Ei" tehosi hyvin eikä se noussut sänkyyn vaan meni häkkiin nukkumaan. Yön aikana ei taaskaan tullut mitään sisälle, eli se homma taitaa olla hanskassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti